Foto: I 2018 vandt et dansk hold førstepræmien på 1000 euro.

Deltag i Biobased Innovation Student Challenge Europe!

02.04.2020Vil du designe en kreativ, biobaseret løsning i et tværfagligt hold med andre studerende? Så kan du nu tilmelde dig Biobased Innovation Student Challenge Europe.

Foto: re:newcell pulp

Svensk firma vil opnå cirkulær tekstiløkonomi med kemisk genbrug

27.03.2020Til foråret lancerer H&M en kjole lavet af et nyt råmateriale, som firmaet Re:Newcell fremstiller gennem kemisk nedbrydelse af bomuldstekstiler. Firmaet håber, at teknologien kan vise vejen frem mod bedre genanvendelse af tekstilaffald.

Foto: Anders Trærup

Fremtidens biobaserede produkter og bæredygtige alternativer

02.03.2020Landbruget i Europa er under pres for at imødekomme miljøkrav, opretholde en høj produktion og imødekomme krav om en bæredygtig fødevareforsyning. Brug af fossile brændstoffer og produkter, samt import af sojaprotein udgør alvorlige miljømæssige og klimatiske konsekvenser for sårbare områder i verden. På et seminar og udstilling d. 28. april i det Europæiske Parlament vil beslutningstagere, interessenter fra industri, forskning og civilsamfundet fra hele Europa mødes og diskutere nye innovative løsninger og muligheder for grøn bioraffinering i Europa.

Foto: Agro Business Park A/S.

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

03.02.2020Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 15. april 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket mulighederne for at skabe nye forretninger på basis af bioøkonomien.

Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

Fremtidens bæredygtige byggeklodser

13.12.2019Lancering af Det Nationale Bioøkonomipanels anbefaling "Bæredygtige byggeklodser til fremtiden"

Foto: Jesper Rais

Notat om bioraffinering og protein

21.11.2019Aarhus Universitet er med i et partnerskab indenfor bioøkonomi og bæredygtig bioraffinering på tværs af værdikæden, som for nyligt udsendte et nyt notat om potentialer, barrierer og ønskede indsatser

12.11.2019Nye muligheder for ekstraktion af bladprotein som alternativ til importeret soyaprotein har øget interessen for intensivt dyrket græs til bioraffinering. Kvælstoftilførslen er høj, og derfor har et studie fra Institut for Agroøkologi undersøgt udledningen af drivhusgassen lattergas (N2O).

Foto: Ben Kennard

Sidste år vandt Danmark BISC-E’s europæiske finale, i år tog Belgien prisen

30.10.2019”Bidrag til samfundets bæredygtighed ved at designe et biobaseret produkt eller proces” sådan lød udfordringen i den europæiske konkurrence BISC-E. Konkurrencen som kun er for studerende havde deltagere fra fem europæiske lande, deriblandt var Niels Mark Jacobsen. Sammen med sin studiekollega Asbjørn Madsen kom han hele vejen til finalen, men måtte se sig slået på målstregen af holdet fra Belgien.

Foto: Jesper Rais - AU foto

Finaleplads til Danmark i stor international konkurrence

27.09.2019D. 23-24. oktober afholdes den europæiske studenterkonkurrence BISC-E sin finale i Berlin. BISC-E, som er en konkurrence inden for bioøkonomi, skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling f biobaserede produkter og processer. Center for Cirkulær Bioøkonomi, som er en del af Aarhus Universitet sender igen i år et hold studerende afsted.

Halm rummer et stort uudnyttet potentiale som råstof. Hør mere om fremtidsperspektiverne for bæredygtig produktion af og med danske biologiske råvarer på Dansk Bioøkonomi Konference d. 25. september 2019. Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

Konference i Sakskøbing om udviklingstendenser i den danske bioøkonomi

12.09.2019Vær med når Dansk Bioøkonomi Konference sætter fokus på fremtidens bioøkonomiske forretningsmuligheder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 79

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste