Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Handlingsplan for nye bæredygtige byggeklodser

05.10.2020Som svar på anbefalingerne fra Det Nationale Bioøkonomipanel har Miljø- og Fødevareministeriet på vegne af regeringen udarbejdet Handlingsplan om nye bæredygtige byggeklodser. Handlingsplanen, der ser på tværs af sektorer og oplyser danskerne om, hvad der er de bæredygtige løsninger, når det kommer til emballage, tekstil og produkter med lang levetid.

Seminar om bioøkonomi foregår online og deltagelse er gratis

29.09.2020Præsentation af resultater og erfaringer fra 11 pionerprojekter under Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi. Seminaret er omlagt til et online arrangement, og deltagelse er nu gratis. Læs hele programmet her.

Foto: Colourbox

Recirkulering åbner for nye muligheder.

01.09.2020I en ny artikel skriver Økologisk om, hvorlede fremtidens landbrug kan komme til at producere meget mere end fødevarer.

Foto: AU Foto

Green Valleys skaber værdicirkler i landbruget

31.08.2020Overgangen til et mere fossilt uafhængigt landbrug er i gang. Incitamenter og instrumenter, der fremmer denne udvikling, opstår i varierende grad i værdikæden og sker med skiftende intensitet inden for regioner, lande og i internationale samarbejder.

Foto: Colourbox

Landjorden er ved at være opbrugt. Så hvorfor ikke bare dyrke vores mad i havet?

28.08.2020Kan tang bruges som plantefars? Det, og mange flere aspekter af tangs egenskaber, bliver undersøgt i forskningsprojekter ved Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Læs meget mere i Zetlands artikel.

Foto: Anne Ringgaard/ Videnskab.dk

Vestjysk herregård ruster sig til fremtiden: Græs kan blive landbrugets nye guld

27.08.2020Fødevareproduktion skal ændres radikalt for at blive klimaneutralt. Græs kan blive en afgørende brik i omstillingen, viser forskning, som har inspireret en herregårdsejer.

Foto: AU Foto

Grøn revolution: Dansk græs skal erstatte sydamerikansk soya

03.08.2020Et nyt dansk forsøg med græs kan ende med at udløse den helt store klimagevinst.

Foto: Demonstrationsanlæg til udvinding af protein fra græs, Aarhus Universitet, Foulum (Lars Kruse, AU Foto)

Seminar i Bruxelles om grøn bioraffinering som understøtter den fælles landbrugspolitik

10.07.2020Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein og biobaserede produkter, som understøtter målene i den europæiske landbrugspolitik. Et seminar i Europa-Parlamentet i Bruxelles sætter fokus på mulighederne.

En lang række CBIO-forskerede præsenterede deres projekter på webinaret den 1. juli. Foto: Cecilie Ditte Christensen

CBIO-forskere præsenterer løsninger til den grønne omstilling

06.07.2020Den cirkulære bioøkonomi kan levere grønne løsninger inden for alt fra dyrefoder til tekstil. På et webinar den 1. juli præsenterede en række forskere fra CBIO - Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet - deres mangeartede forskningsprojekter, der rummer potentiale til at løse nogle af de helt centrale udfordringer i den grønne omstilling.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Gode muligheder for dansk selvforsyning med protein

02.07.2020Græsprotein kan erstatte importeret sojaprotein i foderblandinger til husdyr. En fuld omlægning fra soja til græs kræver dog, at både græsdyrkningen og teknologien til udvinding af protein optimeres. Herudover skal græsarealet i Danmark øges, men det vil være til stor gavn for miljøet og gøre dansk landbrug mere bæredygtigt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 95

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste