Nyheder

CBIO i P1 Orientering: Græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer

20.07.2021I P1 Orientering fortæller Uffe Jørgensen, leder af CBIO, hvordan græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer. Lyt med i udsendelsen fra 19. juli fra ca. 42:40.

Fire ledige post.doc-stillinger i cirkulær bioøkonomi

14.07.2021Der er nu fire ledige post.doc-stillinger med tilknytning til Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi. Tre af stillingerne ligger inden for industriel økologi, mens den fjerde stilling omhandler bæredygtighedsvurdering af skovafledte træbioøkonomiske værdikæder.

Ansøg om en PhD i cirkulær bioøkonomi

14.07.2021Kunne du tænke dig at forske i cirkulær bioøkonomi og bidrage til den grønne omstilling? Der er nu tre tilgængelige ph.d.-stillinger med tilknytning til Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Åbent Hus: Fremtidens proteinfoder skal komme fra græs

08.07.2021Forskningsprojekterne GO-GRASS og GRØNBIORAF undersøger hvordan græsprotein kan blive bæredygtigt alternativ til importeret soja. Den 24. august holder projekterne et åbent hus-arrangement på Aarhus Universitet i Foulum, hvor alle interesserede er velkomne.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Flere græsmarker kan give bedre klima og miljø

05.07.2021Græsmarker kan reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og næringsstoffer. Og sammen med nyudviklede bioraffineringsteknologier giver græsmarkerne grobund for nye bæredygtige produkter; bl.a. grøn protein som kan erstatte importeret soja. Et nyt forskningsprojekt skal gøre det muligt at høste gevinsterne.

Sukkertang produceret ved Aarhus Universitets dyrkningsanlæg ved Grenå. Foto: Teis Boderskov (Aarhus Universitet, Institut for Bioscience).

Den grønne omstilling kan også være blå

15.06.2021Blå biomasse er i en ny rapport betegnelsen for ressourcer i havet, som vi kan udnytte meget mere bæredygtigt både på spisebordet og som led i miljøbevarelse. Men grøn omstilling til blå biomasse som for eksempel tangdyrkning og muslingeopdræt kalder også på vilje og evne til at løse udfordringer, hvis det skal lykkes, siger rapporten.

Foto: Colourbox

Forsker vil forvandle tørt brød til emballering

10.06.2021Alt for meget brød ender i skraldespanden, men hvad hvis det i stedet kunne vende tilbage til supermarkedet i form af en højtydende og fuldt biologisk nedbrydelig emballering? I et nyt projekt vil en forsker fra Aarhus Universitet forsøge at udvikle en grøn kemisk proces, der kan forvandle brødaffald til emballering. Projektet har netop modtaget 2,9 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Foto: Xueqian Zhang

Ph.d.-forsvar: What is the prospect of the seaweed-based blue bioeconomy in Denmark?

27.05.2021During her PhD studies, Xueqian Zhang aimed to evaluate the emerging seaweed farming and biorefinery systems and provided science-based decision support for relevant stakeholders in academia, private sector, and non-governmental and governmental institutions to drive the developing seaweed blue bioeconomy in the direction of increased environmental sustainability and economic viability.

Græs skal erstatte plastic som take-away emballage

26.05.2021Emballage til take-away kan måske snart være fuldstændig baseret på lokale, bæredygtige materialer i stedet for fossilbaserede produkter. Det er målet for et nyt forskningsprojekt, der sigter efter en emballageløsning baseret på græsfibre.

Grønt demonstrationsanlæg hærget af brand

28.04.2021En bygning på AU Foulum, som bl.a. rummer et demonstrationsanlæg for bioraffinering, blev tirsdag aften hærget af brand. Trods skader på bygningen forventer forskerne at forsøgsaktiviteterne vil kunne genoptages i løbet af to uger.

Viser resultater 1 til 10 ud af 118

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste