Du er her:AUOm AUFaciliteterEvaluering af grøn biomasse-komponenter til fødevarer
Evaluering af grøn biomasse-komponenter til fødevarer
Udvikling af forskellige metoder til at ekstrahere og oprense hvidt protein fra grøn biomasse (fjernelse af klorofyl)
Ekstraktion og karakterisering af sekundære metabolitter og aktivstoffer som f.eks. polyfenoler og fytoøstrogener
Teknikker til at undersøge funktionelle egenskaber (opløselighed, gelering, skumningsegenskaber osv.)
Sensorisk panel
State-of-the-art-massespektrometry faciliteter (2D-LC-IM-QToF, LC-MS QQQ, LC-MS ion trap, Maldi-ToF-ToF, GC-QToF, GC-MSD) til henholdsvis omics-teknikker (proteomics, metabolomics og oxidomics) og kvantitative analyse af bioaktive komponenter (peptider, polyfenoler, mono- og oligosakkarider) samt antinæringsstoffer (oxidativ og varmeinducerede ændringer på proteiner og aminosyrer, D-aminosyrer, polyfenoloxidase)
FPLC-gelfiteringsteknik til profilering af opløselige proteiner
Platform til at teste bioaktivitet (f.eks. antioxidativ kapacitet, ACE, GLP1 ect.)
Celle-laboratorium til initial in vitro-testning af bioaktive komponenter
Grise- og rottemodeller til evaluering af biotilgængelighed (DIAAS og PDCAAS) samt mikrobiologisk laboratorium