Aarhus Universitets segl

Seminar om teknologi til grøn bioraffinering

Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein, som kan erstatte importerede sojaprodukter. På et online seminar den 3. december fremlægger Aarhus Universitet forskning målrettet virksomheder, der ønsker at arbejde med grøn bioraffinering.

Foto: Arkivfoto

Hvad kan bioraffinering gøre for din virksomhed?

Det kan du blive klogere på den 3. december fra kl. 13-15, når Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) afholder online seminar. Seminaret er gratis og åbent for alle interesserede.

Forskningen i mulighederne for at producere protein af grønne afgrøder gennem bioraffinering er blevet intensiveret de senere år. De grønne afgrøder er både produktive og har meget positive miljø- og klimaeffekter - for eksempel når grøn protein træder i stedet for soja.

Bioraffinering kan således bidrage til at løse miljømæssige udfordringer og samtidig opretholde en produktiv landbrugssektor, der kan imødekomme fremtidens krav om en bæredygtig fødevareforsyning.

Det første kommercielle bioraffineringsanlæg er allerede blevet etableret, og flere vil følge efter.

Det tekniske seminar den 3. december vil gå i dybden med de tekniske samt dyrknings- og miljømæssige aspekter af grøn bioraffinering.

Seminaret efterfølger et seminar den 17. november med fokus på bioraffinerings perspektiver for den europæiske landbrugspolitik og med politiske beslutningstagere som den primære målgruppe.

Læs mere om seminaret den 3. december her

Læs mere om seminaret den 17. november her


Kontakt

Uffe Jørgensen, Leder af Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO)

uffe.jorgensen@agro.au.dk - Mobil: 21337831