Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

13.12.2019 | Forskningspolitik

Fremtidens bæredygtige byggeklodser

Lancering af Det Nationale Bioøkonomipanels anbefaling "Bæredygtige byggeklodser til fremtiden"

Foto: Jesper Rais

21.11.2019 | Forskning

Notat om bioraffinering og protein

Aarhus Universitet er med i et partnerskab indenfor bioøkonomi og bæredygtig bioraffinering på tværs af værdikæden, som for nyligt udsendte et nyt notat om potentialer, barrierer og ønskede indsatser

12.11.2019 | Forskning

Nye muligheder for ekstraktion af bladprotein som alternativ til importeret soyaprotein har øget interessen for intensivt dyrket græs til bioraffinering. Kvælstoftilførslen er høj, og derfor har et studie fra Institut for Agroøkologi undersøgt udledningen af drivhusgassen lattergas (N2O).

Kommende arrangementer

man 27 jan
10:00-17:00 | TEKNOLOGISK INSTITUT, GREGERSENSVEJ 8, 2630 TAASTRUP
Klima – og miljøpolitisk topmøde
Hvordan styrker og accelerer vi den grønne omstilling? Vær med til at se ind i den miljøteknologiske fremtid.
tor 06 feb
13:00-14:30 | Landstingssalen, Christiansborg
Høring om bioøkonomi på Christiansborg
Miljø- og Fødevareudvalget har arrangeret en høring, som skal sætte fokus på dansk indsats for bioøkonomi.
ons 15 apr
09:30-16:00 | Auditoriet, AU Foulum, BLichers Allé 20, 8830 Tjele
Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser
Præsentation af resultater og erfaringer fra 11 pionerprojekter under Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi