Nyheder

Foto: Demonstrationsanlæg til udvinding af protein fra græs, Aarhus Universitet, Foulum (Lars Kruse, AU Foto)

10.07.2020 | Seminar

Seminar i Bruxelles om grøn bioraffinering som understøtter den fælles landbrugspolitik

Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein og biobaserede produkter, som understøtter målene i den europæiske landbrugspolitik. Et seminar i Europa-Parlamentet i Bruxelles sætter fokus på mulighederne.

En lang række CBIO-forskerede præsenterede deres projekter på webinaret den 1. juli. Foto: Cecilie Ditte Christensen

06.07.2020 | Seminar

CBIO-forskere præsenterer løsninger til den grønne omstilling

Den cirkulære bioøkonomi kan levere grønne løsninger inden for alt fra dyrefoder til tekstil. På et webinar den 1. juli præsenterede en række forskere fra CBIO - Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet - deres mangeartede forskningsprojekter, der rummer potentiale til at løse nogle af de helt centrale udfordringer i den grønne…

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

02.07.2020 | Forskning

Gode muligheder for dansk selvforsyning med protein

Græsprotein kan erstatte importeret sojaprotein i foderblandinger til husdyr. En fuld omlægning fra soja til græs kræver dog, at både græsdyrkningen og teknologien til udvinding af protein optimeres. Herudover skal græsarealet i Danmark øges, men det vil være til stor gavn for miljøet og gøre dansk landbrug mere bæredygtigt.

Kommende arrangementer

man 24 aug
09:00-15:30 | Online
BioSC International Summer School 2020 – “From plants to pilot plant” - Online!
Kom på sommerskole og lær om bioøkonomi. Pga. Covid-19 situationen er sommerskolen nu blevet online, så ingen skal rejse for at kunne deltage.
ons 02 sep
10:00-16:00 | Turku, Finland
11th SPPS PhD Student Conference - From basics to bioeconomy
We are happy to announce that the 11th Scandinavian Plant Physiology Society PhD Student Conference will be held in Turku, Finland. Join us on the 2nd–4th of September 2020 for a meeting in the beautiful Ruissalo island to talk science, network and enjoy the stunning nature!
man 21 sep
09:00-17:00 | University og Hohenheim, Stuttgart
3rd International Bioeconomy Congress
Den 3. internationale bioøkonomikongres i Baden-Württemberg vil være et tværfagligt og interdisciplinært møde for eksperter og interessenter dedikeret til systemiske tilgange til en bæredygtig bioøkonomi.

Viser resultater 1 til 3 ud af 7

1 2 3 Næste