Min forskning omhandler virkningerne af staldsystemer og pasningsrutiner på sundhed, velfærd og produktion hos mink (Neovison Vison). Metoder til vurdering af produktionsfaktorers indvirkning på minks sundheds- og velfærdsstatus udvikles, testes og anvendes i pasningsrutiner på private farme. Jeg udvikler ledelsesværktøjer for at understøtte den taktiske og operationelle ledelse af minkfarmen. Planlægning og kontrol af minkfarmen bygger på en kombination af videnskabelig evidens og praktisk erfaring til systematiske handlingsprogrammer og pasningsrutiner til de forskellige produktionsperioder. På det taktiske niveau undersøges brugen af farmforsøg og udnyttelse af produktionsdata til at udvikle farmspecifik information om behovet for justeringer i driften.
Siden 2010 har det primære fokus været på at sammenstykke den forskningsbaserede viden til en gyldig, pålidelig og gennemførlig protokol til vurdering af minks velfærd på farmniveau. Resultatet i form af WelFur Mink-protokollen er udviklet i henhold til principperne for Welfare Quality ® , men med besøg tre sæsoner for at vurdere velfærd i de væsentlige dele af den årlige produktionscyklus. WelFur er blevet implementeret på ca. 2500 minkfarme i Europa siden 2017. Velfærdsvurderingen udføres af uafhængige revisorer fra et privat, uafhængigt certificeringsfirma, der er trænet af WelFur-forskere fra AU. Resultaterne af WelFur Mink-vurderingen fra de tre første implementeringsår blev analyseret og offentliggjort i 2022, baseret på mere end 6.000 vurderinger på gårdene på 2104 minkfarme fra 23 europæiske lande.
1999. Ph.D. grad i "Produktionsstyring" fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole, København, med afhandlingen: ’Styring af minkproduktion’.
1985. Cand. agro. i husdyrvidenskab ra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole, København, med hovedopgavewn: ‘Fiberstoffer i moinkfoder’
Igennem et internationalt samarbejde med 7 universiteter fra 6 Europæiske lande, har jeg været ansvarlig for opbygningen af en velfærdsvurderingsprotokol for mink i form af WelFur Mink.
Siden 2013 har jeg været koordinator for pelsdyrforskning på Aarhus Universitet.
Siden 2000 har jeg været medlem af bestyrelsen og siden 2008 præsident for IFASA (International Fur Animal Scientific Association).
Forskningsbaseret rådgivning omfatter skriftlige redegørelser i relation til spørgsmål/opgaver stillet af Folketinget, EU og kommentarer til lovudkast for hold af mink. Udnævnt til dansk ekspertmedlem af Den Europæiske Unions referencecenter for dyrevelfærd for fjerkræ og andre små husdyr 2020 - . Udpeget til Fødevarestyrelsens “Arbejdsgruppe til udarbejdelse af initiativer til øget kontrol af dyresundhed og dyrevelfærd hos pelsdyravlere” 2009 – 2010, hvilket førte til implementering af ”Sundhedsrådgivningsaftaler ” med en praktiserende dyrlæge tilknyttet alle minkfarme i Danmark. Udnævnt til ekspertmedlem i det norske ’Matdepartementets Utvalg for gennemgang af pelsdyrnæringen i Norge’ og medforfatter til Norges Offentlige Utredninger 2014:15 ”Norsk pelsdyrhold – bærekraftig udvikling eller styrt avvikling? — Gennemgang av pelsdyrnæringen”. Inviteret ekspert i 2011 møde og kommentere den canadiske "Code of Practice for the Care and Handling of Farmed Mink". Inviteret ekspert i 2014 møde og kommentere Cinese "Technical Regulations on the Raising, Breeding, and Utilization of Mink, Fox and Raccoon Dog".