Aarhus University Seal

Proteiner for fremtiden

Du kan være med til at finde svar på, hvad fremtidens proteiner er til mennesker og dyr. Se programmet for GUDP’s konference den 3. februar 2022 kl. 9.30-16.00 på Centralværkstedet i Aarhus.

Info about event

Time

Thursday 3 February 2022,  at 09:30 - 16:00

Location

Centralværkstedet, Aarhus

Organizer

GUDP

9.30-10.00 Ankomst og morgenmad

10.00-10.20 Velkomst og introduktion
Fødevareminister Rasmus Prehn åbner konferencen

Moderator Morten Jastrup interviewer GUDP’s bestyrelsesformand Mikael Thinghuus om dagens tema

10.20-10.45 Hvorfor er proteinskiftet nødvendigt?
Claus Felby, formand for Novo Nordisk Fondens bioteknologi

10.45-11.10 Hvordan skaber vi proteinskiftet?
Jessica Aschemann-Witzel, professor i forbrugeradfærd ved Aarhus Universitet

11.10-11.20 Kort pause

11.20-11.50 Eksempler på GUDP-projekter med fokus på alternative proteiner:

  • 11.20-11.35 GUDP-projekt som udvinder grønt protein til dyrefoder fra græs, som kan erstatte importeret soja. Steen Bitsch fra Vestjyllands Andel om GUDP-projektet TailorGrass
  • 11.35-11.50 GUDP-projekt der vil skabe sunde kødalternativer, som mætter og smager godt, ved at kombinere proteiner fra forskellige planter og udvikle ny forarbejdningsteknologi. Margit Aaslyng fra Professions-højskolen Absalon om projektet NekstPro

11.50-12.35 Frokost og networking

12.35-13.05 Eksempler på GUDP-projekter og netværk med fokus på alternative proteiner:  

  • 12.35-12.50 GUDP-projekt der vil gøre bioraffineret tang til en ny, klimavenlig proteinkilde i maden. Trine Kastrup Dalsgaard fra Aarhus Universitet, som er projektleder for SeaSus-protein
  • 12.50-13.05 Rune-Christoffer Dragsdahl formand for Dansk Vegetarisk Forening om Netværk for Fremtidens planteproteiner

13.05-13.35 Proteinskiftet: Hvordan kommer værdikæden i spil?
Gruppearbejde med konferencens deltagere som optakt til en paneldiskussion med en repræsentant for hvert led i værdikæden: Forbrugerne, detailhandlen, forarbejdningsindustrien og primærproduktionen.

13.35-14.30 Panel svarer på udvalgte spørgsmål styret af moderator

  • Forbrugerne: Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet
  • Detailhandlen: Michael Løve sidder i Salling Groups ledelse som direktør for Netto
  • Forarbejdningssektoren: Ulrich Kern-Hansen, Organic Plant Protein
  • Primærproduktionen: Lars Hvidtfelt, Danish Quinoa Group

14.30-14.45 Pause med kaffe og kage

14.45-15.15 Deltagerne på banen: Næste skridt
Deltagerne bruger alle de input, de har fået i løbet af dagen til at give deres bud på, hvordan vi kommer videre: Hvad er det næste skridt? Hvor skal der satses, og hvordan? Gruppearbejdet giver input til GUDP’s næste 4-årige strategi.

15.15-15.45 Opsamling og moderators interview ved udvalgte borde

15.45-16.00 Moderator interviewer GUDP’s bestyrelse om, hvordan dagens input kan bruges fremadrettet i GUDP-sammenhæng

16.00 Farvel og tak for i dag

Du kan tilmelde dig konferencen ved at udfylde denne formular

Der kan ske ændringer i programmet.