Proteiner for fremtiden
Du kan være med til at finde svar på, hvad fremtidens proteiner er til mennesker og dyr. Se programmet for GUDP’s konference den 3. februar 2022 kl. 9.30-16.00 på Centralværkstedet i Aarhus.
Info about event
Time
Location
Centralværkstedet, Aarhus
Organizer
9.30-10.00 Ankomst og morgenmad
10.00-10.20 Velkomst og introduktion
Fødevareminister Rasmus Prehn åbner konferencen
Moderator Morten Jastrup interviewer GUDP’s bestyrelsesformand Mikael Thinghuus om dagens tema
10.20-10.45 Hvorfor er proteinskiftet nødvendigt?
Claus Felby, formand for Novo Nordisk Fondens bioteknologi
10.45-11.10 Hvordan skaber vi proteinskiftet?
Jessica Aschemann-Witzel, professor i forbrugeradfærd ved Aarhus Universitet
11.10-11.20 Kort pause
11.20-11.50 Eksempler på GUDP-projekter med fokus på alternative proteiner:
- 11.20-11.35 GUDP-projekt som udvinder grønt protein til dyrefoder fra græs, som kan erstatte importeret soja. Steen Bitsch fra Vestjyllands Andel om GUDP-projektet TailorGrass
- 11.35-11.50 GUDP-projekt der vil skabe sunde kødalternativer, som mætter og smager godt, ved at kombinere proteiner fra forskellige planter og udvikle ny forarbejdningsteknologi. Margit Aaslyng fra Professions-højskolen Absalon om projektet NekstPro
11.50-12.35 Frokost og networking
12.35-13.05 Eksempler på GUDP-projekter og netværk med fokus på alternative proteiner:
- 12.35-12.50 GUDP-projekt der vil gøre bioraffineret tang til en ny, klimavenlig proteinkilde i maden. Trine Kastrup Dalsgaard fra Aarhus Universitet, som er projektleder for SeaSus-protein
- 12.50-13.05 Rune-Christoffer Dragsdahl formand for Dansk Vegetarisk Forening om Netværk for Fremtidens planteproteiner
13.05-13.35 Proteinskiftet: Hvordan kommer værdikæden i spil?
Gruppearbejde med konferencens deltagere som optakt til en paneldiskussion med en repræsentant for hvert led i værdikæden: Forbrugerne, detailhandlen, forarbejdningsindustrien og primærproduktionen.
13.35-14.30 Panel svarer på udvalgte spørgsmål styret af moderator
- Forbrugerne: Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet
- Detailhandlen: Michael Løve sidder i Salling Groups ledelse som direktør for Netto
- Forarbejdningssektoren: Ulrich Kern-Hansen, Organic Plant Protein
- Primærproduktionen: Lars Hvidtfelt, Danish Quinoa Group
14.30-14.45 Pause med kaffe og kage
14.45-15.15 Deltagerne på banen: Næste skridt
Deltagerne bruger alle de input, de har fået i løbet af dagen til at give deres bud på, hvordan vi kommer videre: Hvad er det næste skridt? Hvor skal der satses, og hvordan? Gruppearbejdet giver input til GUDP’s næste 4-årige strategi.
15.15-15.45 Opsamling og moderators interview ved udvalgte borde
15.45-16.00 Moderator interviewer GUDP’s bestyrelse om, hvordan dagens input kan bruges fremadrettet i GUDP-sammenhæng
16.00 Farvel og tak for i dag
Du kan tilmelde dig konferencen ved at udfylde denne formular
Der kan ske ændringer i programmet.