Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

BISC-E finale

Biobased Innovation Student Challenge Europe (BISC-E)

Ingeniørstuderende præsenterede sig til en første- og en tredjepræmie

CBIO har indledt et samarbejde med TKI Agri & Food i Wageningen om en student challenge i bioøkonomi (BISC-E). Samarbejdet har gjort at to hold ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Odense fredag den 22. juni 2018 deltog i den hollandske BISC-E finale. De kom hjem med hhv. en førsteplads og en tredjeplads!

Begge de danske bidrag tog udgangspunkt i et restprodukt fra juiceproduktion. Det ene hold ekstraherede D-limonen olie, pectin foruden polyfenoler af appelsinskaller. Det andet hold oparbejdede gulerodspulp til et kosttilskud med et højt indhold af fibre og antioxidanter.

Hvert hold havde 10 minutter til at præsentere deres projekt for derpå at besvare spørgsmål fra en jury i endnu 10 minutter. Det var en meget kompetent og skarp jury, som fokuserede på mange deltaljer og spurgt ind til kernen af de fremstillede problemområder. Trods det, at det havde føltes lidt som at blive ristet, var de studerende bagefter glade for de stillede spørgsmål – de havde oplevet det som en genuin interesse fra én fagmand til en anden. 

Sidst på eftermiddagen voterede juryen. Inden afsløringen af vinderne, blev der uddelt ros til de danske hold for at rejse hele vejen til Holland og give deres hollandske medstuderende en lektion i præsentationsteknik.

Endelig blev spændingen udløst og vinderne kåret.

  • Tredje præmie: Team ”Oranges are the new black”; SDU
  • Anden præmie: Team “Velvet”; University Utrecht
  • Første præmie: Team ”More than just a carrot”; SDU

Arrangementet foregik hos TKI Agri & Food i Wageningen. I alt seks hold var tilmeldt.

Det er professor Sven G. Sommer, som har været vejleder for de to danske hold. Sven G. Sommer er netop blevet ansat ved Aarhus Universitet.  

De glade vindere!

Bagest fra venstre: Team "Oranges are the new black" Brian Jønsson; Mads Sieborg; Mehrshad Adili; Sofie Olsen

Forrest fra venstre: Team "More than just a carrot" Anders Hjuler; Karin Sørensen; Simon Frost; Sebastian Ditlevsen; Ibrahim Al-Kabalawi

Foto: Bodil M. Hjarvard, DCA