Nyheder

CBIO-forskere med i regeringens nationale bioøkonomipanel

14.08.2017Seniorforsker og leder af Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) Uffe Jørgensen samt lektor Ib Johannsen er udpeget til at være medlemmer af regeringens Nationale Bioøkonomipanel.

Læs artiklerne: Græs er landbrugets nye sort

05.07.2017Læs Erhverv Plus' artikler om Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Og se hvordan både bøffen og landbruget bliver mere grøn.

Debat på Folkemødet: Kan cirkulær bioøkonomi give os guld og grønne skove?

12.06.2017Fredag 16. juni mødes eksperter og politikere på AU's forskningsskib AURORA, der lægger til kaj i Allinge Havn i forbindelse med Folkemødet 2017. Her vil de debattere udfordringer og muligheder ved genbrug af ressourcer.

Læs artiklen: Toiletindhold skal genbruges til mad

07.06.2017Vi skal genbruge så meget af det, vi skyller ud i toilettet, som muligt. Læs artiklen fra Science Report.

Den officielle åbning forgik ved hjælp af håndholdte græsklippere, hvor (fra venstre) Harry Barraza (Arla Foods), dekan Niels Chr. Nielsen, Flemming Besenbacher (Regeringens advisory board for cirkulær økonomi), rektor Brian Bech Nielsen, og centerleder Uffe Jørgensen hver skulle klippe "snoren" i form af en tot græs. Hermed var Center for Cirkulær Bioøkonomi åbnet. Foto: Lars Kruse

Indvielsen af Center for Cirkulær Bioøkonomi satte fokus på et af samfundets vigtigste problemer

02.06.2017Brug og smid væk-kulturen skal vendes til genbrug og recirkulering, da vi ikke kan fortsætte med at overforbruge jordens begrænsede ressourcer. Aarhus Universitets nye Center for Cirkulær Bioøkonomi gør noget ved sagen.

Bioøkonomien, der baserer sig på biologiske frem for fossile råvarer, er en væsentlig del af den cirkulære økonomi, og her står Aarhus Universitet særligt stærkt gennem forskningsmæssige styrker på Science and Technology. Derfor etableres nu Center for Cirkulær Bioøkonomi, der har det klare mål at sikre synergi og tværfaglige projekter indenfor forskningen på området, samt at styrke samarbejdet med nationale og internationale virksomheder og organisationer inden for den biobaserede økonomi.
En forudsætning for den biobaserede økonomi er, at der udvikles bioraffineringsteknologier og produktionssystemer, som er bæredygtige i både økonomisk og miljømæssig betydning.
Samlet set skal aktiviteterne i det nye center medvirke til, at der etableres nye virksomheder og forretningsområder inden for den biobaserede økonomi, herunder til at producere og markedsføre nyt dansk protein til både husdyr og fødevareproduktion.
Aarhus Universitet råder over unikke faciliteter til dyrkning af biomasse på land og i havet. Mulighederne er mange, og der er eksempelvis allerede stor vækst og eksport inden for bioenergiteknologi og muligheder for at udbygge med teknologi til udnyttelse af f.eks. græs, kløver, alger og muslinger.

Aarhus Universitet indvier Center for Cirkulær Bioøkonomi

22.05.2017Verden står overfor en række globale ‘Grand Challenges’; ikke mindst omkring etableringen af en ny biobaseret økonomi, der kan tage over fra den fossile. Bioøkonomi har stort internationalt fokus, og er en strategisk prioritet for EU. På den basis indvier Science and Technology på Aarhus Universitet nu Center for Cirkulær Bioøkonomi d. 23. maj 2017. En forskningsstrategisk satsning med international gennemslagskraft, der har til formål at sikre tværfaglig forskning og udvikling af bioøkonomiske produktionssystemer og koncepter for recirkulering.

Det er muligt at finde nye metoder til at skabe nye værdikæder, der er medtager hele livscyklussen af f.eks. batteriet eller bananskrællen, så det kan indgå i positive processer til gavn for økonomien og for økologien. Foto: Colourbox

Vi smider guld på gaden

22.05.2017Det er ikke holdbart, at vi holder fast i en gammeldags tanke om forbrugeren som slutmålet i en værdikæde. ’Der er penge i skidtet’, fristes man til at sige, når professor Marianne Thomsen beskriver en del af det arbejde, der nu bliver en del af det nye Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet.

Viser resultater 51 til 57 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6