Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Eksperter: Flere danske majs- og kornmarker skal omlægges til græsmarker

19.06.2018I dag kom Det Nationale Bioøkonomipanel med deres anbefalinger til regeringen – og gevinsten er klar både for miljøet og landbruget. Omlægning af en del af danske majs- og kornmarker til højtydende græsmarker vil betyde mindre kvælstofudledning og mere proteinfoder til husdyrene.

Vedvarende grønne græsmarker kan være guld værd for klimaet, miljøet og fødevareproduktionen. Foto: Anders Trærup, AU Foto

Kom indenfor på bioraffineringsanlægget

18.06.2018SEGES har været på besøg på AU Foulum og fortæller i videoen her, hvordan arbejdet med at fremstille et danskproduceret protein foregår.

Vi kan dyrke tang i stor skala – men kan det danske havmiljø følge med?

28.05.2018I morgen, tirsdag d. 29/5 drager forskningsskibet Aurora afsted med 12 forskere fra ind- og udland. På et ugelangt togt skal EcoMacro-projektet undersøge hvordan dyrkning af sukkertang påvirker havmiljø og klima. Togtet går til to af de områder i danske farvande, hvor man allerede dyrker tang: nord for Grenå og ved mundingen af Horsens Fjord.

Græs er godt på flere måder

15.05.2018Produktion af biomasse fra græs klarer sig godt, når man ser på udbytte, proteinniveauer og miljøaftryk.

Økologiske dyr skal spise dansk grønt protein og muslingemel

29.03.2018Økologiske landmænd må i dag fodre dyrene med en lille del ikke-økologisk foder, men EU-krav om 100 procent økologisk foder er på vej. Forskere fra Aarhus Universitet kortlægger i en ny DCA-rapport mulighederne for at dyrke dansk proteinfoder til økologiske grise og fjerkræ. Blandt alternativerne er dansk dyrkede bælgplanter, protein fra grøn biomasse og mel fra muslinger, men der er stadig lang vej til selvforsyning.

Foto: Jette Ilkjær, DCA

Nye muligheder for udvikling af den cirkulære bioøkonomi

20.03.2018Forskningsplatforme i Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) åbner nye muligheder for interdisciplinær forskning, erhvervssamarbejde og videnoverførsel. Og det er der er stor interesse for, viste et seminar på Aarhus Universitet Foulum.

CBIO can support PhD projects within the circular bioeconomy

11.03.2018For the next GSST-call, CBIO can support 1/3 of a PhD-project. Deadline 10 April.

Student competition i bioøkonomi skal inspirere studerende og virksomheder

19.02.2018I år afholdes den første danske udgave af BISC-E, som er en ny europæisk student competition inden for bioøkonomi. Konkurrencen skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling af biobaserede produkter og processer.

Landbrug & Fødevarer vil gøre cirkulær bioøkonomi til et nyt forretningsområde

30.01.2018Landbrug & Fødevarer vil have Danmark positioneret som et kraftcenter for cirkulær bioøkonomi. Derfor peger erhvervsorganisationen nu på otte vigtige indsatsområder, der skal sættes ind på for at sikre den position.

Bioraffinering bliver en del af Dansk Miljøteknologi

25.01.2018Dansk Miljøteknologi blev ved årsskiftet en endnu stærkere erhvervsorganisation, da det arbejde, Biorefining Alliance hidtil har varetaget, overtages af Dansk Miljøteknologi. Direktør i Dansk Miljøteknologi, Jørn Jespersen, mener at Dansk Miljøteknologi nu står stærkere i de sager, som har været overlappende mellem de to organisationer.

Viser resultater 31 til 40 ud af 66

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste