Nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum skal bidrage til grøn omstilling

15.05.2019Den 25. juni 2019 indvies et nyt demonstrationsanlæg til udvinding af protein fra græs. Anlægget skal give viden til etablering af fuldskala anlæg i praksis.

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

15.05.2019En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

Græsprotein i maden, er det lige om hjørnet?

23.04.2019Der er stort fokus på at erstatte animalsk protein i fødevarer med plantebaserede alternativer. Men kan grønt græs dyrket på danske marker udgøre en brugbar kilde til protein i human kost? Dét scenarie arbejdes der intenst på - også på Aarhus Universitet.

Hvor sunde og mættende er insekter?

01.04.2019Alternative proteinkilder er i fokus i disse år, og en af kilderne, der kigges nøje på, er insekter. Men hvordan optages næringsstofferne fra insekter, og hvordan påvirker det vores mæthedsfornemmelse? Det er noget af det, Sofie Kaas Ovesen, beskæftiger sig med i sit ph.d.-studie på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

19.02.2019I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

Nyt dansk-svensk projekt med fokus på græs og grøn bioraffinering

12.02.2019Et nyt dansk-svensk udviklingsprojekt – Green VALLeys – har fokus på flerårige afgrøder i form af græs og kløver, som kan blive råmateriale til bioraffinering og højkvalitets proteinfoder og være en nøgle til et mere bæredygtigt landbrug.

Two full professors in biorefinery

04.02.2019The Biological and Chemical Engineering Section (BCE) at Department of Engineering (www.eng.au.dk) and the Centre for Circular Bioeconomy (CBIO) at Aarhus University invites applications for two full professors in biorefinery. One full professor in “green biorefinery technology”, and one full professor in “general biorefinery”.

Grøn biomasse rummer et stort potentiale som alternativ til traditionelle proteinkilder. Hør mere om fremtidsperspektiverne på konferencen i juni 2019. Foto: Anders Trærup, AU Foto

Stor konference om cirkulær bioøkonomi på Aarhus Universitet

31.01.2019Vær med når konferencen Circular Bioeconomy Days sætter fokus på udviklingen af fremtidens cirkulære bioøkonomi.

Foto: Colourbox

Rerstprodukter kan være en god kilde til fosfor

23.01.2019Det råfosfat, som bruges til fremstilling af handelsgødningsfosfor, er en begrænset ressource på globalt plan, men fosforet herfra kan delvist erstattes af restprodukter.

Circular Bioeconomy Days - Expression of interests

14.01.2019Focus on new protein sources for Europe. Mark your calendar for exciting Bioeconomy Days 25 - 27 June 2019 and join us at Aarhus University Campus Foulum for discussions on how to take bioeconomy to the next level.

Viser resultater 1 til 10 ud af 66

1 2 3 4 5 6 7 Næste