Nyheder

Tang indeholder særlige bioaktive stoffer, der kan bruges til fremstilling af fødevarer og kosmetik. Derfor er tang en af de væsentlige råvarer indenfor bioøkonomien. Foto: AU Foto/Scitech.

Dansk bioøkomoni var i centrum i Sakskøbing

02.10.2018CBIO var medarrangør, da Dansk Bioøkonomi Konference 2018 løb af stablen i Sakskøbing. Se indslag og læs reportager her.

Indlæg: Bioøkonomi kan bidrage til opfyldelse af verdensmålene

27.09.2018CBIO er medlem af det nystiftede Partnerskab for Bæredygtig Bioraffinering. I dette indlæg på Altinget.dk fortæller chefkonsulent Mette Boye om partnerskabet, der bakker op om flere af FN's verdensmål og kan bidrage til at bringe Danmark i mål på området.

Seminar om grønt protein

21.09.2018Mandag 17. september blev der afholdt seminar om lokalt og bæredygtigt proteinfoder fra grønne biomasser på AU Foulum. Læs mere og hent præsentationer fra arrangementer

Logo from MDPI sustainability homepage

Special Issue "Ecosystem Services in a Bio- and Circular Economy" Website is Ready

19.09.2018Professor Marianne Thomsen, AU Centre for Circular Bioeconomy, Dept. of Environmental Sciences, AU is guest editor in a special issue of the open Journal Sustainability. Deadline for submissions is 1 May 2019.

Foto: DCA

Miljø- og fødevareministeren besøgte AU Foulum

22.08.2018Mandag den 13. august havde AU Foulum besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

17.08.2018I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Slut med at jokke i søsalaten

14.08.2018Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne af søsalat kan under gunstige omstændigheder fordobles på få dage. Nu skal forsøg i Skive Fjord vise, om den problematiske søsalat kan bruges til noget fornuftigt.

Dansk Bioøkonomi Konference

10.08.2018Torsdag 27. september afholdes Dansk Bioøkonomi Konference. Kom og mød forskere og virksomheder og bliv opdateret med den nyeste viden.

Præsentation af de deltagende hold ved BISC-E finalen 2018

18.07.2018Skab en mere bæredygtig verden ved udvikling af biobaserede produkter eller processer:

Danske ingeniørstuderende tog både første- og en tredjepræmie i europæisk konkurrence

25.06.2018CBIO har indledt et samarbejde med TKI Agri & Food i Wageningen om en student challenge i bioøkonomi (BISC-E). Samarbejdet har gjort, at to hold ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Odense fredag den 22. juni deltog i den hollandske BISC-E finale. De kom hjem med hhv. en førsteplads og en tredjeplads!

Viser resultater 1 til 10 ud af 46

1 2 3 4 5 Næste