(foto: Colourbox)

Det rådne guld?

03.12.2018Et danskledet projekt skal de næste tre år undersøge, hvordan man kan skabe værdi med udgangspunkt i en ildelugtende strand-gene: rådnende tang. Det viser sig nemlig, at der lever en lille orm i tangen, som kan have stor værdi for fiskeopdræt, hvis man kan afdække de optimale opdrætsforhold for ormene. Projektet har for nyligt modtaget 2,3 mio. dkk. fra Det Frie Forskningsråds Teknologi og Produktionspulje.

Indslag i TV-avisen om grøn bioraffinering som et klimatiltag

26.11.2018Seniorforsker Uffe Jørgensen giver interview til DR-nyhederne omkring grøn bioraffinering som et klimatiltag

Forskere forener komælk med klimamål

23.11.2018I samarbejde mellem CBIO, Aarhus Universitet og Arla skal professor Peter Lund forsøge at identificere og videreudvikle metoder til at sænke mælkeproduktionens klimabelastning gennem hele kæden fra foderproduktion til supermarked.

Stort potentiale ved dyrkning af flerårige afgrøder til bioraffinering

22.11.2018Ny rapport viser, at en omlægning til biomasseproduktion på 25-35 procent af landbrugsarealet i Limfjordsoplandet gør det muligt at nå vandplanernes reduktionsmål for kvælstofudledning. Samtidig reduceres landbrugets klimabelastning og anvendelsen af pesticider. Der mangler dog fortsat viden om driftsøkonomien ved bioraffinering.

Miljø- og fødevareministeriet: Store gevinster for miljø og landbrug ved mere græs

22.11.2018Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kommenterer i denne artikel på en rapport fra Aarhus Universitet, der viser, at der er fordele for både landbrug og miljø, hvis en del af afgrøderne ned til flere fjordområder bliver omlagt fra eksempelvis majs til græs og pil.

JP: Grønt guldæg kan løse landbrugets største miljøproblemer

22.11.2018Danske forskere kan nu udvinde protein fra græs i så høje koncentrationer, at det kan bruges i svinefoder. Dermed er vejen banet for, at hvede- og majsmarker i sårbare naturområder kan udskiftes med græsmarker. Det vil med ét slag løse landbrugets største miljøproblem. Læs artiklen i JP Finans (Premium-adgang)

Protein på nye måder

05.11.2018Aarhus Universitet er med i et nyt bredt partnerskab vedrørende udvikling og forskning inden for dansk produktion af proteiner til foder, fødevarer og lægemidler.

Tang og græs skal hjælpe Danmark med at producere bæredygtigt protein

29.10.2018Dette var temaet, da seniorforsker Søren Krogh Jensen blev interviewet omkring regeringens handleplan for produktion af bæredygtigt protein. Hør indslaget.

Fremtidens bæredygtige proteiner kan komme fra Danmark

26.10.2018Muslinger, græs og tang kan blive nogle af fremtidens proteinkilder til foder og fødevarer. I dag offentliggør miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en ny handlingsplan for fremtidens bæredygtige proteiner. Handlingsplanen er et svar på anbefalinger fra Det Nationale Bioøkonomipanel.

EU har udsendt en opdateret strategi på bioøkonomiområdet

22.10.2018"A sustainable Bioeconomy for Europe" - det er titlen på den netop publicerede udgave af en europæisk strategi for bioøkonomi.

Viser resultater 1 til 10 ud af 56

1 2 3 4 5 6 Næste