Nyheder

Halm rummer et stort uudnyttet potentiale som råstof. Hør mere om fremtidsperspektiverne for bæredygtig produktion af og med danske biologiske råvarer på Dansk Bioøkonomi Konference d. 25. september 2019. Foto: Lise Balsby - AU Kommunikation

Konference i Sakskøbing om udviklingstendenser i den danske bioøkonomi

12.09.2019Vær med når Dansk Bioøkonomi Konference sætter fokus på fremtidens bioøkonomiske forretningsmuligheder.

Nyt AU-anlæg er vigtigt led i omstillingen til mere miljø- og klimavenligt landbrug

02.07.2019Et nyt bioraffineringsanlæg til 15 mio. kr. skal gøre landbruget grønnere ved at dyrke græs i stedet for korn. Der er nemlig mange fordele ved græs, som både betyder mindre tab af klimagasser til atmosfæren og mindre udvaskning af kvælstof til vandmiljøet, men også bl.a. en helt ny form for protein.

Arealer til græsproduktion skal vælges rigtigt

29.05.2019Ved omlægning af landbrugsarealer fra korn til græs opnår man mest miljøgevinst ved at vælge områder, der er i nærheden af eksisterende natur eller følsomme vandmiljøer, indikerer et nyt studie.

Studerende fra både universiteter og tekniske uddannelser kan deltage i konkurrencen. Foto: AU-Foto.

Konkurrence for studerende: Bioøkonomisk innovation i fokus

21.05.2019Igen i år afholdes en dansk udgave af BISC-E, som er en europæisk studenterkonkurrence inden for bioøkonomi. Konkurrencen skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling af biobaserede produkter og processer.

Nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum skal bidrage til grøn omstilling

15.05.2019Den 25. juni 2019 indvies et nyt demonstrationsanlæg til udvinding af protein fra græs. Anlægget skal give viden til etablering af fuldskala anlæg i praksis.

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

15.05.2019En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

Græsprotein i maden, er det lige om hjørnet?

23.04.2019Der er stort fokus på at erstatte animalsk protein i fødevarer med plantebaserede alternativer. Men kan grønt græs dyrket på danske marker udgøre en brugbar kilde til protein i human kost? Dét scenarie arbejdes der intenst på - også på Aarhus Universitet.

Hvor sunde og mættende er insekter?

01.04.2019Alternative proteinkilder er i fokus i disse år, og en af kilderne, der kigges nøje på, er insekter. Men hvordan optages næringsstofferne fra insekter, og hvordan påvirker det vores mæthedsfornemmelse? Det er noget af det, Sofie Kaas Ovesen, beskæftiger sig med i sit ph.d.-studie på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

19.02.2019I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

Nyt dansk-svensk projekt med fokus på græs og grøn bioraffinering

12.02.2019Et nyt dansk-svensk udviklingsprojekt – Green VALLeys – har fokus på flerårige afgrøder i form af græs og kløver, som kan blive råmateriale til bioraffinering og højkvalitets proteinfoder og være en nøgle til et mere bæredygtigt landbrug.

Viser resultater 1 til 10 ud af 70

1 2 3 4 5 6 7 Næste