Slut med at jokke i søsalaten

14.08.2018Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne af søsalat kan under gunstige omstændigheder fordobles på få dage. Nu skal forsøg i Skive Fjord vise, om den problematiske søsalat kan bruges til noget fornuftigt.

Dansk Bioøkonomi Konference

10.08.2018Mød virksomheder, der har gjort bioøkonomi til forretning. Mød forskere og bliv opdateret på den nyeste viden. Få nye input til din idé og mød relevante samarbejdspartnere

Præsentation af de deltagende hold ved BISC-E finalen 2018

18.07.2018Skab en mere bæredygtig verden ved udvikling af biobaserede produkter eller processer:

Danske ingeniørstuderende tog både første- og en tredjepræmie i europæisk konkurrence

25.06.2018CBIO har indledt et samarbejde med TKI Agri & Food i Wageningen om en student challenge i bioøkonomi (BISC-E). Samarbejdet har gjort, at to hold ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Odense fredag den 22. juni deltog i den hollandske BISC-E finale. De kom hjem med hhv. en førsteplads og en tredjeplads!

Eksperter: Flere danske majs- og kornmarker skal omlægges til græsmarker

19.06.2018I dag kom Det Nationale Bioøkonomipanel med deres anbefalinger til regeringen – og gevinsten er klar både for miljøet og landbruget. Omlægning af en del af danske majs- og kornmarker til højtydende græsmarker vil betyde mindre kvælstofudledning og mere proteinfoder til husdyrene.

Vedvarende grønne græsmarker kan være guld værd for klimaet, miljøet og fødevareproduktionen. Foto: Anders Trærup, AU Foto

Kom indenfor på bioraffineringsanlægget

18.06.2018SEGES har været på besøg på AU Foulum og fortæller i videoen her, hvordan arbejdet med at fremstille et danskproduceret protein foregår.

Græs er godt på flere måder

15.05.2018Produktion af biomasse fra græs klarer sig godt, når man ser på udbytte, proteinniveauer og miljøaftryk.

BISC-E: New BioBased Innovation Student Challenge - deadline is April 30

13.04.2018This year, the first Danish edition of the new European student competition BISC-E will be held. BISC-E, short for Biobased Innovation Student Challenge Europe, encourages students to explore the emerging biobased workfield while developing a new biobased product or process. The Danish final will be held on 25 June. Plans for a European competition are being developed.

Foto: Jette Ilkjær, DCA

Nye muligheder for udvikling af den cirkulære bioøkonomi

20.03.2018Forskningsplatforme i Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) åbner nye muligheder for interdisciplinær forskning, erhvervssamarbejde og videnoverførsel. Og det er der er stor interesse for, viste et seminar på Aarhus Universitet Foulum.

CBIO can support PhD projects within the circular bioeconomy

11.03.2018For the next GSST-call, CBIO can support 1/3 of a PhD-project. Deadline 10 April.

Viser resultater 1 til 10 ud af 39

1 2 3 4 Næste