Dansk Bioøkonomikonference 2017

21.11.2017Præsentationer fra Dansk Bioøkonomikonference 11. oktober 2017 er nu tilgængelige

Professor: Affaldssortering kræver incitamenter

13.11.2017DEBAT: Vi skal ikke spørge, om danskerne har lyst til at sortere affald, men hvad der skal til, for at de gør det, skriver miljøprofessor Marianne Thomasen

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

23.10.2017Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

Bioøkonomi skaber balance på ressourcekontoen

23.10.2017Vi er nødt til at nedbringe vores kollektive ressourceovertræk. Ved bedre brug af ressourcer kan vi producere mere på det samme areal, og samtidig reducere klimakonsekvenserne, udtaler Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S og formand for regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi.

Partnerskabsaftale med Guldborgsund Kommune, Hedeselskabet og AU

13.10.2017En ny partnerskabsaftale mellem Guldborgsund Kommune, Hedeselskabet og Aarhus Universitet vil bygge bro mellem forskere og virksomheder for at undersøge, hvilken viden og hvilke bioressourcer, der kan skabe nye økonomiske og miljømæssigt bæredygtige forretningsområder.

Landmænd positive over for biomasseproduktion i Limfjordsoplandet

10.10.2017Forskere, myndigheder og landmænd udvekslede erfaringer og forventninger til biomasseproduktion.

Første ph.d. ansat med finansiering fra CBIO

19.09.2017Raphael er ansat fra 1/9 som den første ph.d.-studerende med finansiering fra CBIO.

ECO-BIO 2018 4 - 7 March 2018

19.09.2017Deadline for abstract is postponed to 11 October. ECO-BIO 2018 will bring together representatives from both academia and industry to highlight progress and recent developments and the necessary steps to make the biobased economy a reality.

Dansk Bioøkonomi Konference 2017

01.09.2017Hvordan skabes nye lokale forretningsmodeller, grøn vækst og arbejdspladser med lokal biomasse? Hør inspirerende oplæg og vær med til at skabe nye grænseoverskridende ideer, koncepter og forretningsmodeller på Bioøkonomiområdet i konferencens workshops. Værterne er Center for Cirkulær Bioøkonomi og Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund.

Viser resultater 1 til 10 ud af 18

1 2 Næste