Eksperter: Flere danske majs- og kornmarker skal omlægges til græsmarker

19.06.2018I dag kom Det Nationale Bioøkonomipanel med deres anbefalinger til regeringen – og gevinsten er klar både for miljøet og landbruget. Omlægning af en del af danske majs- og kornmarker til højtydende græsmarker vil betyde mindre kvælstofudledning og mere proteinfoder til husdyrene.

Vedvarende grønne græsmarker kan være guld værd for klimaet, miljøet og fødevareproduktionen. Foto: Anders Trærup, AU Foto

Kom indenfor på bioraffineringsanlægget

18.06.2018SEGES har været på besøg på AU Foulum og fortæller i videoen her, hvordan arbejdet med at fremstille et danskproduceret protein foregår.

Græs er godt på flere måder

15.05.2018Produktion af biomasse fra græs klarer sig godt, når man ser på udbytte, proteinniveauer og miljøaftryk.

European Bioeconomy week 2019 in Central Region Denmark

15.05.2018Engaged in circular bioeconomy? On the 24 – 28 of June, 2019 you might join in an event that will deal with a new bioeconomy that unites the interests of society, agriculture and industry.

BISC-E: New BioBased Innovation Student Challenge - deadline is April 30

13.04.2018This year, the first Danish edition of the new European student competition BISC-E will be held. BISC-E, short for Biobased Innovation Student Challenge Europe, encourages students to explore the emerging biobased workfield while developing a new biobased product or process. The Danish final will be held on 25 June. Plans for a European competition are being developed.

Foto: Jette Ilkjær, DCA

Nye muligheder for udvikling af den cirkulære bioøkonomi

20.03.2018Forskningsplatforme i Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) åbner nye muligheder for interdisciplinær forskning, erhvervssamarbejde og videnoverførsel. Og det er der er stor interesse for, viste et seminar på Aarhus Universitet Foulum.

CBIO can support PhD projects within the circular bioeconomy

11.03.2018For the next GSST-call, CBIO can support 1/3 of a PhD-project. Deadline 10 April.

BISC-E Biobased Innovation Student Challenge Europe - registration is open

14.02.2018This year, the first Danish edition of the new European student competition BISC-E will be held. BISC-E, short for Biobased Innovation Student Challenge Europe, encourages students to explore the emerging biobased workfield while developing a new biobased product or process. CBIO facilitates the Danish edition in cooperation with INBIOM (Innovation Network for BioMass)

Landbrug & Fødevarer vil gøre cirkulær bioøkonomi til et nyt forretningsområde

30.01.2018Landbrug & Fødevarer vil have Danmark positioneret som et kraftcenter for cirkulær bioøkonomi. Derfor peger erhvervsorganisationen nu på otte vigtige indsatsområder, der skal sættes ind på for at sikre den position.

Bioraffinering bliver en del af Dansk Miljøteknologi

25.01.2018Dansk Miljøteknologi blev ved årsskiftet en endnu stærkere erhvervsorganisation, da det arbejde, Biorefining Alliance hidtil har varetaget, overtages af Dansk Miljøteknologi. Direktør i Dansk Miljøteknologi, Jørn Jespersen, mener at Dansk Miljøteknologi nu står stærkere i de sager, som har været overlappende mellem de to organisationer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 36

1 2 3 4 Næste