Evaluering af grøn biomasse-komponenter til fødevarer

  • Udvikling af forskellige metoder til at ekstrahere og oprense hvidt protein fra grøn biomasse (fjernelse af klorofyl)
  • Ekstraktion og karakterisering af sekundære metabolitter og aktivstoffer som f.eks. polyfenoler og fytoøstrogener
  • Teknikker til at undersøge funktionelle egenskaber (opløselighed, gelering, skumningsegenskaber osv.)
  • Sensorisk panel
  • State-of-the-art-massespektrometry faciliteter (2D-LC-IM-QToF, LC-MS QQQ, LC-MS ion trap, Maldi-ToF-ToF, GC-QToF, GC-MSD) til henholdsvis omics-teknikker (proteomics, metabolomics og oxidomics) og kvantitative analyse af bioaktive komponenter (peptider, polyfenoler, mono- og oligosakkarider) samt antinæringsstoffer (oxidativ og varmeinducerede ændringer på proteiner og aminosyrer, D-aminosyrer, polyfenoloxidase)
  • FPLC-gelfiteringsteknik til profilering af opløselige proteiner
  • Platform til at teste bioaktivitet (f.eks. antioxidativ kapacitet, ACE, GLP1 ect.)
  • Celle-laboratorium til initial in vitro-testning af bioaktive komponenter
  • Grise- og rottemodeller til evaluering af biotilgængelighed (DIAAS og PDCAAS) samt mikrobiologisk laboratorium